הסדרת מעמד לבן זוג זר
שאלות, עדכונים ועוד.
hp-i-info-icon

ד.וולפרט - משרד עורכי דין
להיות בידיים טובות

טלפון נייד: 054-6446177
משרד: 03-6398989
דוא”ל: dinaw.law@gmail.com
כתובת: רחוב החשמונאים 91 תל אביב

הסדרת מעמד לבן זוג זר

מדיניות משרד הפנים והרשויות:

מדיניות משרד הפנים היא להגביל הגירה שאינה "יהודית" לארץ ישראל

אם ישנו דבר אחד שעליכם לזכור ממאמר זה הינו המשפט הכתוב מעלה. לצערנו מדיניות משרד הפנים אינה מטיבה עם בני זוג זרים נשואים ואף מנסה להכשיל את מאמציהם להתגורר יחד בארץ ולנהל חיים נורמטיביים. לפיכך כל נושא הסדרת המעמד של בן הזוג הזר חייב להיעשות ע"י משרד מומחה בתחום. הסיכויים והסיכונים הם גדולים מדי על מנת להשאיר אותם לידי הגורל או לאמונה ש"יהיה בסדר" אשר אין לה כל תימוכין במציאות.

הגירה לישראל, האומנם?

הגירה לישראל אינה קיימת הלכה למעשה וכל "הגירה" לישראל הינה הגירה על תנאי.

"הגירת עבודה", תלויה באשרה ובה בלבד. לאחר סיום האשרה על העוסק לעזוב את הארץ או להישאר בה כאשר אינו חוקי ואז הוא מסכן את עצמו ואת המעסיקים אותו.

"תושבות קבע" – אינה יכולה להירכש רק מכורח ישיבה, התושבות תינתן רק באמצעות זיקה ברורה לארץ או מערכת יחסים עם אזרח הארץ (חיים משותפים).

מדינת ישראל אינה מעוניינת בהגירה ואינה מעודדת הגירה, אם כבר, מדינת ישראל מעודדת את המעשה ההפוך.

מדינת ישראל אינה מעודדת את הסדרת המעמד של בן הזוג הזר של האזרח הישראלי כמדיניות!

נישואים בישראל:

נישאים בישראל יכולים להתבצע רק בין שני אנשים בני אותה הדת!

כלומר יהודי יכול להתחתן עם יהודיה בלבד, מוסלמי עם מוסלמית, נוצרי (מפלג מסוים) עם נוצרי מאותו הפלג. במקרה והמדובר בחסרי דת, ניתן להינשא בארץ. נאמר כבר כעת כי מספרם של חסרי הדת המבקשים להינשא בישראל מזערי ואין המדובר בבשורה של ממש.

מה יעשו בני זוג שאינם מאותה הדת? מה יעשו פסולי חיתון? מה יעשו אלו המתעקשים להינשא בנישואים אזרחיים?

מדינת ישראל מפנה לאלה את עורפה ואינה מאפשרת להם להינשא על אף שהינם אזרחים נאמנים, משלמי מיסים ומשרתים בצבא.

למידע נוסף בעניין נישואים אזרחיים – ראה מאמרנו.

בני זוג, ישראלי וזר, אשר נישאו ובן הזוג נמצא בחו"ל והם מעוניינים להגיש בקשה לפי נוהל חיים משותפים, חייבים להגיש את הבקשה לפני בואו של בן הזוג הזר לארץ ורק לאחר אישור משרד הפנים יכול הוא להיכנס לארץ כדי לבצע הסדרת מעמד.

לאחר הנישואים האזרחיים מחוץ למדינה:

לאחר שבני הזוג נישאים במזל טוב ובשעה טובה בנישואים אזרחיים, הם מגיעים לארץ ומעוניינים להירשם כבני זוג לכל דבר ועניין במרשם האוכלוסין ולקבל את זכויותיהם.

כאן הם נתקלים בחומה בדמות מדיניות משרד הפנים, רשות האוכלוסין וההגירה.

משרד הפנים יערים עליהם קשיים רבים בהסדרת המעמד על מנת שאלו יתייאשו ואולי יהגרו למדינה אחרת.

ראשית חוכמה, מבקש משרד הפנים מבני הזוג להמציא בפניו מסמכים רבים המעידים כך הוא טוען על "כנות הקשר". מסמכים מחברים ורשויות, מהבנקים וממקום העבודה, תמונות ועוד. על בני הזוג להמציא מסמכים חתומים ומאומתים הן ממדינת אזרחותו של בן הזוג הזר והן מהמדינה שחיתנה את בני הזוג.

מסמכים, הוכחות, ראיות, תצהירים, שמות, טלפונים, עדויות, חקירות ועוד, וזאת על מנת לדחות את בקשת הסדרת המעמד, לא לאשר את הנישואין, לא לרשום אותם ולסרב את כניסתו של בן הזוג הזר לארץ.

הראיון שאחרי

האם אתם סבורים שלאחר הגשת המסמכים, הצגת הראיות והתצהירים הסתיימו תלאותיכם?

ממש לא!

כעת מתחיל חלקו השני של המסע, הראיון האישי. ראיון זה נערך בנפרד לשני בני הזוג ומטרתו אחת- מציאת סטירות, ולו מזעריות ולא רלוונטיות ככל שיהיו, על מנת שאלה יהוו נימוק במכלול הסיבות להחלטת הסירוב של משרד הפנים לבקשת בני הזוג.

להלן מספר דוגמאות לשאלות שנשאלו בני הזוג בראיונות:

"מה מספר הדרכון של אימא של בת זוגתך?"

"מהו דגם הטלוויזיה הנמצאת בסלון ביתכם המשותף?"

נציין כי לעיתים גם היגיון בריא שיכול היה לפתור את העניין בשנייה אינו מוצא דרכו אל החלטת פקידי משרד הפנים. באחד הראיונות נשאל המבקש כמה אחים יש לו, הוא ענה כי אין לו אחים מכיוון שאחיו נפטר. המראיינת כתב שתשובתו היא "אני בן יחיד". זוגתו ענתה כי יש לו אח נוסף ואמרה את שמו ואת שם ילדיו ואשתו.

פקידת משרד הפנים החליטה כי המדובר בסתירה!!!!!

כמובן שבקשתו סורבה.

לאחר הריאיון

לאחר הראיון עוברים בני הזוג להליך המדורג כאשר בן הזוג הזר מקבל סמוך לראיון או מיד לאחריו אשרת ב/1 המאפשרת לו שהייה בארץ וכן אישור עבודה בארץ. לאחר סיום הבדיקות יקבל בן הזוג הזר אשרת תושב ארעי (א/5) למשך שנה והיא תחודש כל שנה למשך ארבע שנים.

נציין כי בני הזוג יצטרכו להגיע כל שנה למשרד הפנים על מנת לחדש את האשרה, להציג מסמכים חדשים ותמיכה במצבם הזוגי וכמו כן לעבור ראיון קצר ותשאול לפי רצונו של פקיד משרד הפנים.

לאחר סיום ארבע השנים, ובאין מניעה, יוכלו בני הזוג לבקש את אזרחותו של בן הזוג הזר.

נזכור כי בנוהל "חיים משותפים" דהיינו ללא נישואים לא ניתן לקבל מעמד של אזרח. כמו כן יש לדעת כי הזמן העובר על בני הזוג לאחר הכרה בחייהם המשותפים אינו נחשב כזמן שעובר במהלך ההליך להסדרת מעמד בני זוג נשואים.

לדוגמא, בני זוג שהחלו נוהל חיים משותפים ביום 01.01.2000, נישאו ביום 01.01.2004, הגישו בקשה לפי נוהל בני זוג נשואים ביום 01.01.2005, יאלצו לעבור עוד כארבע שנים לפחות, דהיינו עד יום 01.01.2009, עד שיאפשר משרד הפנים את אזרחותו על בן הזוג הזר.

מומחיות משרדינו:

  1. משרדנו מלווה את בני הזוג החל מתחילת ההליך.
  1. בעת הישיבה הראשונה אנו נחליט על אופן הגשת הבקשה.
  1. אנו נדאג לאופי הנישואים, מיקומים וכל ההסדרים. אם בקפריסין, אם במעמד צד אחד ואם באמצעות שליח (ללא צורך ביציאת בני הזוג מהארץ כלל).

  1. אנו נכין ונבדוק את הבקשה, נכתוב אותו ונסדר אותה כדי שתתאים לכל הדריות המחמירות של משרד הפנים מתוך הסתכלות על השלב הבא והוא הראיון האישי.

  1. אנו נבדוק את המסמכים על מנת שאלו יהיו חתומים וערוכים כדין מכל המדינות שנדרשת החתימה מהן.

  1. אנו נכין אתכם לחקירות באמצעות שאלות רבות והדמיה מלאה של החקירה על מנת שלא תהיינה הפתעות או לחצים מיותרים באותו היום.

  1. אנו נהייה אתכם במועד הגשת הבקשה ובעת הריאיון ונבדוק כי השאלות, החקירות, ויחסם של פקידי משרד הפנים הוגן ותואם לנדרש.

אל תסתפקו בפחות!

לקביעת פגישת ייעוץ ללא התחייבות, צרו קשר כעת.

קישורים לנושא הסדרת מעמדו של בן הזוג הזר:

התעללות משרד הפנים בבני זוג לא יהודיים של ישראליים

מניעת חיים משותפים של ישראליים ואזרחים אפריקאים

פס"ד ויצמן

פס"ד עדאלה

.

משרדנו נמצא כאן כדי לסייע לכם.  

מלא את פרטיך כאן  או צור קשר.

לפגישת ייעוץ לא מחייבת, פנה אלינו עוד היום   נייד: 054-6446177
או השאר פרטים